AgriWatch

EU er klar med støtte til slagterier og mejerier ramt af coronakrise

Slagterier og mejerier kan nu få støtte til privat oplagring af fødevarer, der ikke kan afsættes på grund af coronakrisen, i op til fem måneder

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Nu åbner Landbrugsstyrelsen op for, at slagterier og mejerier blandt andre kan søge støtte til at oplagret oksekød og ost, som de ikke kan afsætte som konsekvens af nedlukningen i Danmark. Ordningen er en del af EU-Kommissionens krisepakke.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For slagterier gælder ordningen oplagring af min. 10 tons oksekød fra dyr over otte måneder. Der gives støtte til privat oplagring af bagfjerdinger på krog og bagfjerdinger, der er udskåret. Støttesatsen ligger på mellem 1.008 euro og 1.058 euro per ton kød.

Ordningen dækker oplagring i tre, fire eller fem måneder og omfatter kun fersk og kølet kød, som ikke i forvejen er oplagret.

For mejerier i Danmark kan der i alt gives støtte til oplagring af i alt 4.373 tons ost. Det er muligt at søge tilskud frem til senest 30. juni 2020 eller indtil der er søgt støtte til hele mængden.

Ordningen gælder min. et halvt tons ost. Støttesatsen er på 15,57 euro pr. ton for faste omkostninger og yderligere 0,4 euro per ton per dag. Tilskuddet dækker oplagring i en periode på mellem 60-180 dage, og omfatter kun ost, der allerede på ansøgningstidspunktet er færdigmodnet og er på lager.

Begge støtteordninger er 100 pct. finansieret af EU.

New Holland-ejer kommer ud af første kvartal med tab

65 mio. kr. i kassen: Dansk storbonde høster rekordresultat

Tysk kemivirksomhed taber omsætning i Danmark

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch