Verdens største kødkoncern klar til at genåbne stort coronalukket slagteri

De første medarbejdere er vendt tilbage til det kæmpestore svineslagteri i South Dakota. Endnu er ingen slagtninger foretaget.
Foto: Tom Polansek/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tom Polansek/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Smithfield lukkede i april sit slagteri i Sioux Falls i South Dakota, der er et af verdens største svineslagterier. Det skyldes et massivt udbrud af coronavirus blandt ansatte på slagteriet.

Men nu gør selskabet klar til at genåbne slagteriet, der står for omkring 5 pct. af USA's samlede svineslagtninger.

Det skriver Reuters.

Omkring 250 af de 3700 ansatte på slagteriet er nu tilbage arbejde, fortæller en talsperson fra foreningen United Food and Commercial Workers.

Smithfield, der er ejet af kinesiske WH Group, skriver i en e-mail til Reuters, at der endnu ikke er genoptaget slagtninger på adressen. Selskabet planlægger en gradvis åbning, og hvornår der igen bliver slagtet er ikke meldt ud.

Myndighederne i South Dakota har meldt ud, at der vil blive afholdt et event, hvor alle ansatte hos Smithfield vil få mulighed for at blive testet.

Det er ikke kun Smithfield, der har været hårdt ramt af coronavirus blandt de amerikanske slagteriselskaber.

Ifølge U.S Centers for Disease Control and Prevention har 19 stater rapporteret om coronatilfælde på i alt 115 svine-, kvæg- og kyllingeslagterier, hvor der samlet arbejder omkring 130.000 mennesker.

Af dem er omkring 5.000 blevet smittet med coronavirus, og 20 personer er døde.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også