Brøns bliver eneforhandler af britisk maskinmærke til landbruget

Den sønderjyske maskinimportør Brøns har sikret sig eneretten til at importere JCB's landbrugsmaskiner til det danske marked.
Foto: JCB/Brøns
Foto: JCB/Brøns

Opdateret 29. april 14.19: Tidligere fremgik det af rubrikken, at Brøns bliver eneforhandler af JCB. Det er nu præciseret til, at Brøns specifikt bliver eneforhandler af selskabets landbrugsmaskiner.

To tyskere får nu selskab af en brite i porteføljen af maskinmærker hos den sønderjyske importør Brøns Group.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fra fra 1. maj får Brøns Group, der står bag Brøns Maskinimport og Brøns Maskinforretning, eneret til importen af landbrugsmaskiner fra JCB, som dermed slutter sig til de to tyske brands Amazone og Krone. Ifølge Dan Hamann, indehaver og anden generation i Brøns Group, er der tale om et "perfekt match."

Selskabet har allerede de første JCB-forhandlere på plads. Det bliver Ingemann Larsen A/S på Mors og RP Maskinservice Aps i Kongerslev.

"Over de kommende år skal vi have forhandlerlandkortet dækket med flere dygtige forhandlere. Vi søger forhandlere, som er dedikerede og dygtige og som er tæt på landmændene og maskinstationerne. Det kan være forhandlere, som allerede har forhandling af kvalitetsmaskiner eller ønsker at få det. De rigtige forhandlere er vigtigere end hastigheden," siger Dan Hamann i meddelelsen.

JCB er en familievirksomhed, der blev etableret i 1945. Virksomheden har nu 12.000 medarbejdere og 300 maskiner i produktprogrammet. JCB producerer blandt andet teleskoplæssere, forskellige typer af gummigeden og traktortypen Fast track.

Den hidtidige forhandler af JCB's landbrugsmaskiner i Danmark er selskabet Nicolaisen og Larsen, der fastholder salget af JCB til byggeri og industri.

I februar præsenterede Brøns regnskab for året 2018/19, som viste fremgang på både top- og bundlinje.

Bruttofortjenesten gik fra 9,3 mio. kr. i 2017/2018 til 12,8 mio. kr. i regnskabsåret 2018/19, der løb til 30. september 2019.

I samme periode steg bundlinjen efter skat fra 2,3 mio. kr. til 4,1 mio. kr i 2018/19.

"Vi er super glade for det resultat. Det kommer af, at vi har de rigtige produkter og et stærkt team, men vi er også hjulpet af de gode tider i landbruget. Men en situation i en verdensdel kan hurtigt ændre det hele," sagde indehaver af Brøns Maskinimport, Dan Hamann, til AgriWatch.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også