AgriWatch

Trods coronakrise eksporterer jysk maskinfabrik fortsat maskiner

Fransgaard Maskinfabrik kan stadig få sine maskiner til eksportmarkederne.

Foto: Fransgård / PR

Fransgård Maskinfabrik har endnu ikke mærket de store konsekvenser af coronakrisen. Senest er en container med maskiner sendt til New Zealand.

Det skriver Farsø Avis.

"Vi befinder os kategorien som leverandør til landbruget som leverer til fødevareindustrien. Det betyder, at vi kan få shippet vore maskiner ud i verden, som vi plejer. Vi har flere ordrer i gang, og sådan vil det være for vores virksomhed et stykke frem i tiden," siger Jørgen Fransgård, der er salgsdirektør i virksomheden til avisen.

Alle 45 medarbejdere på fabrikken arbejder som normalt, og virksomheden har endnu ikke overvejet nogle af regeringens hjælpepakker.

Fransgård Maskinfabriks salg af maskiner til marker består blandt andet af skive-slåmaskiner, combiriver og rotorriver. Den del af forretningen fylder ca. 30 pct. af omsætningen, mens salget af maskiner til skov og vej står for hhv. 30 og 40 pct. af salget.

Da Fransgård Maskinfabrik i efteråret kom med regnskab dykkede bundlinjen fra 1,7 mio. kr. i 2017/2018 til 1,2 mio. kr. i 2018/2019. Dengang ssagde direktør Jens Ploug.

"Vi nåede desværre ikke at realisere det samme som året før på både top- og bundlinje. Vi blev hårdt ramt af tørken i sommeren 2018, og det gjorde, at vi ikke fik solgt så mange maskiner, som vi plejer. Det betød også, at et stort lager af vores græsmaskiner hobede sig op hos vores forhandlere," sagde han til AgriWatch i oktober.

Trods tilbagegangen var det en tilfreds ejerkreds, der kiggede tilbage på regnskabsåret, der sluttede med udgangen af juni 2019.

"Vi formåede at hente noget af den tabte omsætning gennem salg af vores vinterprodukter i Skandinavien og med vores salg af skovmaskiner i både Europa og i USA. Vi er vokset meget i Australien i de seneste år, og det formåede vi at holde fast i," forklarede Jens Ploug, der dengang forventede, at bundlinjen i 2019/20-regnskabet ville ende over 1,7 mio. kr.

Fransgård Maskinfabrik blev grundlagt af Thorkild B. Fransgaard i 1967, hvor han købte sin tidligere læreplads Fredbjerg smede- og maskinværksted. Senere udviklede forretningen sig til en landbrugsmaskinfabrik, som i dag har et produktionsareal på over 10.000 kvadratmeter.

Adm. direktør Jens Ploug ejer en tredjedel af selskabet, mens Bjørn Virenfeldt Kristensen og Jørgen Fransgård også ejer en tredjedel hver.

Fransgård-chef efter tilbagegang: Vi skal tilbage på vækstsporet

Bundlinjen er skrumpet hos himmerlandsk maskinfabrik

Nordjysk maskinfabrik får ny direktør 

 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch