AgriWatch

Svineproducenters optur giver travlhed hos udstyrsforhandler

Sukup Europe, der producerer udstyr til korntørring og opbevaring, nyder godt af, at svineproducenterne får flere penge mellem hænderne.

Foto: Sukup Europe / PR

Opsvinget i svinenoteringen begynder at kunne mærkes i følgeindustrien. Sådan lyder meldingen fra Hedensted-virksomheden Sukup Europe, der tidligere hed Dancorn.

Det skriver landbrugsmessen Agromek i en pressemeddelelse.

"Det går rigtigt godt for dem (svineproducenterne, red.) i øjeblikket. Det giver os meget stor travlhed, for tendensen er, at flere landmænd foretrækker at have kornet liggende hjemme på gården og så selv producere deres foderblandinger. Samtidig gør strukturudviklingen, at når flere bedrifter slåes sammen, skal der typisk etableres et nyt og større kornanlæg," siger Ole Laustsen til Agromeks hjemmeside.

Sukup Europe er ejet af amerikanske Sukup Manufacturing Co., der er en familieejet producent af kornsiloer og –tørringsanlæg. Selskabet købte i 2015 to tredjedele af aktierne i det daværende Dancorn af familien Hansen, der havde ejet virksomheden i 60 år.

Hedensted-virksomheden, der sælger udstyr til kornhåndtering, kom i december med årsregnskab for 2018/19. Her måtte virksomheden kigge ind i et underskud på 1,5 mio. kr. mod et overskud på 5,7 mio. kr. i 2017/18.

Samtidig faldt bruttofortjenesten med 35 pct. fra 35 mio. kr. i 2017/2018 til 22,8 mio. i 2018/2019-regnskabet, som blev afsluttet 30 september 2019.

"I min verden har vi et tilfredsstillende regnskab. Vi har landet en sæson oven på en høst, som var tør og gav en lille afgrøde. Når man lever af at sælge kornopbevaring, så har mange ikke investeret i opbevaring og tørring, så vi har været presset på omsætning, selvom Vi har lavet små tilpasninger," sagde direktør Jens Erik Iversen i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet og tilføjede:

"Grunden til, at vi får et ringere bundlinjeresultatet er, at en af vores forhandlere går bort. Det har vi valgt at afskrive hele tabet på, selvom der ikke er afklaring om boet endnu. Det er en stor forhandler, som vi har haft igennem mange år. Uden det tab havde det været et plus for året," siger Jens Erik Iversen.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch