Traktorgigant med bedre første kvartal end ventet

Omsætningen overrasker analytikerne positivt, men når ikke selskabets egen ambition.
Foto: Seth Perlman/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Seth Perlman/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS OG WILLIAM RØNFELDT KRISTENSEN

Amerikanske John Deere, som fremstiller landbrugsmaskiner, pløjer sig bedre end ventet gennem første kvartal af selskabets skæve regnskabsår, som tæller november, december og januar måned.

Landbrugsselskabet nåede en omsætning i kvartalet på 6,53 mia. dollar, mens analytikerne havde forventet 6,28 mia ifølge Bloomberg News. Det var dog under de 6,94 mia. dollar, selskabet havde i omsætning samme periode sidste år.

Hermed følger John Deere samme tendens som konkurrenterne CNH og Agco, der ligeledes har oplevet en nedgang i omsætningen.

Indtjeningen per aktie steg i kvartalet imidlertid med 6 pct. i forhold til året før til 1,63 dollar, og selskabet fastholder sit mål om en nettoresultat for året på 2,7 mia. dollar til 3,1 mia. dollar.

"Landbrugstilliden er - selv om den stadig er dæmpet - forbedret. Der blandt andet håb om ro omkring handelsspændinger og landbrugseksport," siger administrerende direktør John May i regnskabet.

Deere & Company-aktien stiger i det amerikanske formarked 10 pct. til 165,83 dollar.

John Deere foretog en frivillig aftrædelsesordning i 2020's første kvartal for at indordne sig den lavere akvititet på det amerikanske marked. Ordningen har kostet 127 mio. dollar og vil koste 9 mio. dollar for resten af året.

Det forventes, at ordningen vil give en årlig besparelse på 85 mio. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også