AgriWatch

Tyske Westfleisch tror ikke på dommedag ved svinepest

Hvis Tyskland skulle blive ramt af afrikansk svinepest, vil tyske svinenoteringer ikke falde helt igennem i forhold til andre europæiske lande, siger direktør.

Afrikansk svinepest står lige ude foran den tyske grænse, men hvis svinepesten bryder igennem, vil det ikke betyde et fallit tysk landbrug.

Det skyldes blandt andet en strategi, hvor man ikke er afhængig af ét marked, siger Steen Sønnichsen, direktør i tyske Westfleisch, til Landbrugsavisen.

"Vi har selvfølgelig også gearet op på Kina, men slet ikke i samme omfang som Holland og Danmark. Vi har haft en strategi om ikke at lægge alle æg i en kurv. Der kommer også en dag efter Kina," siger Steen Sønnichsen til Landbrugsavisen og fortsætter:

"Vi har i Westfleisch en kæmpe stor afsætning til detail. Det er ikke noget, man lige kan komme ud af, Priserne er også steget på det tyske marked, især fordi Holland og Danmark, der har sendt varer til det tyske marked, har reduceret mængderne voldsomt."

Steen Sønnichsen mener ikke, at noteringerne i Tyskland vil ligge markant efter andre europæiske lande, hvis heldet skulle være ude.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch