AgriWatch

Dakofo vil skubbe gang i dansk eksport af maltbyg til Kina

Mulighederne for dansk eksport af maltbyg til Kina er store, siger Asbjørn Børsting fra Dakofo.

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

En dansk charmeoffensiv har været sat i gang i Kina.

Her har Dakofo været på tur sammen med otte medlemmer fra grovvarebranchen for at sætte fokus på dansk maltbyg i Kina. Formålet har været, at Danmark gerne i fremtiden skal kunne eksportere maltbyg til kineserne.

Det skriver GrovvareNyt.

"Jeg ser frem til, at der sker noget i overskuelig fremtid. De danske myndigheder er meget opmærksomme på at medvirke til at drive processen frem. Hele vejen igennem har vi fået stor opbakning fra Landbrugsstyrelsen, og fra både den danske ambassade i Kina og fra konsulatet i Shanghai har vi fået fantastisk opbakning," siger Asbjørn Børsting, direktør i Dakofo, til GrovvareNyt efter sin tur til Kina.

Han vil over for mediet ikke sætte tal på eksporten, men han fortæller, at Kina i dag importerer syv millioner tons maltbyg årligt hovedsageligt fra Frankrig.

Efter fem års nedfrysning åbner Kina igen for import af amerikansk fjerkræ

Food Nation: Dansk fødevare- og landbrugssektor har enormt uforløst potentiale

Fødevaredanmark er bekymret for mindre slagterier 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch