AgriWatch

Producent: Dansk raps sparer klimaet for udledning

Ifølge medindehaver hos biodieselproducenten Emmelev kan raps som biodiesel gøre en stor forskel på CO2-udledningen

Foto: Emmelev A/S / PR

Danmark kan her og nu hente en stor CO2-gevinst ved at lade biodiesel baseret på raps fra danske marker erstatte fossil diesel. Samtidig kan rapsens restprodukt bruges til dyrefoder i stedet for importeret soja fra Sydamerika.

Det mener Morten Simonsen, som er medindehaver af Emmelev A/S.

Størstedelen af selskabets rapsfrø bruges til foder.

"Ganske almindelige biler, busser og lastbiler, som i dag kører på dieselolie, kan uden tekniske ændringer i stedet køre på klimavenlig biodiesel . Det er simpelthen den hurtigste og mest enkle vej til reduktion af CO2-udslippet. Svenskerne har grebet muligheden, og 20 pct. af al brændstof til dieselkøretøjer i Sverige er i dag fossilfri biodiesel. Det kan også blive virkeligheden i Danmark," siger Morten Simonsen i en pressemeddelelse fra Emmelev.

Landmand: Bæredygtighed er dansk landbrugs eksistensgrundlag

Klimarådet: Dårlig idé at sætte reduktionsmål for enkelte sektorer

Rådgivningsvirksomhed ansætter ny direktør

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch