AgriWatch

Direktør i brancheforening: Mangel på arbejdskraft kommer ikke som en overraskelse

En ny analyse viser, at næsten halvdelen af virksomhederne i agroindustrien forventer at øge antallet af medarbejdere de kommende år. Men ansatte med de rette kvalifikationer har været en mangelvare i mange år, fortæller direktør i Dansk Agroindustri. Han advarer mod, at det kan betyde en opbremsning i en branche med vækst.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det kommer ikke som nogen overraskelse for direktøren i Dansk Agroindustri, Claus Hermansen, at virksomhederne i agroindustrien efterlyser kvalificeret arbejdskraft.

"Problematikken har været der i mange år, men er blevet mere fremtræden nu, fordi det er en branche i god form. Den er fuld af optimisme efter eksportrekorder i både 2017 og 2018. Sidste år så vi en gennemsnitsstigning på 8 pct. i eksporten for hele industrien. Den øgede vækst vil kræve flere ansatte," siger han til AgriWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch