AgriWatch

Pelsproduktionen er faldet med en fjerdedel

Med skindpriserne helt i bund er det svært at tjene penge som minkavler i en kriseramt branche. Flere minkavlere er holdt op med at producere.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Sidste år kunne en minkavler få over 600 kr. pr. skind. Den pris er nu reduceret til omkring en tredjedel pr. styk, skriver Børsen.

Det store prisfald betyder, at den danske produktion af minkskind er faldet med over 25 pct.  til 12,8 mio. på blot et år.

Branchens krise udspringer af fortidens høje priser, da alt for mange gik efter at blive forgyldt. Det førte ifølge Kopenhagen Fur til en forøgelse af den globale produktion, hvilket medførte et markant prisfald.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

"Tilbage i 2014-2015 blev der globalt – inklusive produktionen i Kina, som vi ikke har helt præcise tal for – nok produceret omkring 90 mio. skind årligt. Forbruget er under 50 mio. skind pr. år. Når man laver så mange skind i en periode, så opstår der selvfølgelig en pukkel af ikke-solgte skind. Det har givet en stor ubalance mellem udbud og efterspørgsel, men puklen, som har trykket priserne, tror jeg, er ved at være væk," siger Tage Pedersen, formand for de danske pelsdyravlere og auktionshuset Kopenhagen Fur, til Børsen.  

Han er selv en af landets største minkfarmere med en årlig produktion på over 200.000 skind.

Omkring 10 pct. af de danske minkavlere er ifølge Børsen holdt op. Nogle af egen fri vilje for at begrænse tabet. Andre efter krav fra deres bank.

Krisen fortsætter for hårdt pressede minkavlere

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch