AgriWatch

Trecifret million-bevilling baner vej for nordjysk pyrolyseanlæg

En nordjysk landmand og Stiesdal med flere har fået bevilliget over 100 mio. kr. til at drifte et pyrolyseanlæg i storskala.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Gruppen bag et kommende pyrolyseanlæg i det nordjyske kan snart demonstrere pyrolyseteknologien i storskala.

Således har parterne bag projektet, der inkluderer Stiesdal og den nordjyske landmand Daniel Overgaard Pedersen, fået bevilliget 124 mio. kr. fra Pyrolysepuljen 2022.

Det skriver Nordjyske.

”Bevillingen fra Pyrolysepuljen betyder, at vi og vores partnere kan demonstrere pyrolyseteknologien i kommerciel skala. Vi kommer til at afprøve og dokumentere rigtig mange sider af teknologien og den samlede værdikæde i praksis,” siger Henrik Stiesdal, adm. direktør i Stiesdal.

Anlægget vil komme til at producere 20 MW, hvilket er ti gange større end det største anlæg for nuværende, og vil kunne forarbejde 40.000 ton restfibre fra biogasanlægget, der står på samme grund ved Daniel Overgaard Pedersen.

Den nye produktion, der har fået grønt lys fra Hjørring Kommune, indebærer også, at Daniel Overgaards biogasanlæg udvides fra 160.000 til 196.000 ton biomasse.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch