AgriWatch

Institut samler aktiviteter i ny division for fremtidens fødevarer

Fra årsskiftet ser en ny division hos Teknologisk Institut dagens lys, hvor fødevarer, landbrug og automatisering sammenlægges.

Foto: PR/Teknologisk Insitut

Teknologisk Institut skruer nu op for sin indsats på fødevareområdet.

Det sker med en sammenlægning af instituttets aktiviteter inden for fødevarer, landbrug og automatisering, hvilket vil blive Nordens største satsning inden for fremtidens fødevarer, skriver Teknologisk Institut selv i en pressemeddelelse.

Den nye division vil gå under navnet Fødevarer og Produktion og vil åbne den 1. januar 2023.

”Den danske landbrugs- og fødevareindustri er i absolut verdensklasse og udgør verdens tredjestørste fødevareklynge. Det har Teknologisk Institut spillet en stor rolle i, og det skal vi også gøre i den grønne omstilling, som nu skyller igennem sektoren. Vi skal igen stille os der, hvor vi aner, at Instituttets hjælp bliver nødvendig. Både divisionen AgroTech og divisionen DMRI har skabt store faglige resultater både før og efter, de blev en del af Teknologisk Institut, hvilket der nu kan bygges videre på, ved at skabe nye løsninger på tværs af sektorer, hvor vi udnytter hinandens ekspertiser,” siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.

”Vi træder ind i en fødevare-, energi- og materialekrise, hvor behovet for nye løsninger i hele værdikæden fra jord til bord er påtrængende. Her råder Teknologisk Institut over unikke kompetencer, avancerede testmuligheder, laboratorier og netværk lige præcis i disse områder,” fortsætter han.

Anne-Lise Høg Lejre, der for nuværende er direktør for Produktion og Innovation, vil lede den kommende division.

Den hidtidige direktør for divisionen DMRI, Lars Hinrichsen, tiltræder i en nyoprettet stilling som forretningsdirektør i Fødevarer og Produktion, mens direktør i AgroTech, Bodil Højland Lorentzen fortsætter i stillingen som centerchef for Markteknologi.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch