AgriWatch

Agreena køber britisk partner med speciale i markovervågning

Den danske virksomhed Agreena vokser markant efter opkøb af tech-virksomhed, der har speciale i avanceret måling. Købet skal forbedre kvaliteten af klimacertifikater.

Agreena blev stiftet i 2018 af Ida Boesen og Julie Koch Fahler. Siden kom Simon Haldrup til som adm. direktør. Virksomheden har i flere rundet hentet store millionbeløb i kapital til at etablere sig globalt. | Foto: PR/Agreena

Danske Agreena tager nu et stort skridt og køber den britiske virksomhed Hummingbird Technologies.

Købet af den britiske tech-virksomhed, som Agreena i flere år har haft et tæt samarbejde med, skal styrke Agreenas evne og muligheder for at monitorere og verificere, hvad landmændene foretager sig i marken.

Dette skal dermed styrke den danske virksomheds kvalitet af de klimacertifikater, der er blevet virksomhedens nøgleprodukt de seneste år. Det oplyser Agreena i en pressemeddelelse.

”Agreena har en vision om at være en international løftestang for fremtidens regenerative landbrug, og med en endnu stærkere tech-platform får vi et væsentligt skub fremad”, udlaler Simon Haldrup, der er adm. direktør og medstifter af Agreena.

Tidligere i år fik Agreena tilført hele 150 mio. kr. i en stor investor-udvidelse.

Direktør vil have Agreena ud i hele Europa efter stor kapitaltilførsel

”Vi har undersøgt markedet for avancerede teknologiske løsninger grundigt, og med dette opkøb skalerer vi ikke kun – vi er også med til øge kvaliteten på CO2-markedet for landmænd og for de virksomheder, der køber certifikater som et led i deres grønne omstilling”.

Hvad købsprisen er, eller hvor meget de to virksomheder har af omsætning, oplyses derimod ikke.

Med købet bliver der samlet 80 medarbejdere i Agreena. Ifølge pressemeddelelsen får Agreena også fodfæste i Amerika og Australien med i overtagelsen af Hummingbird. I forvejen er Agreena i 13 lande i Europa.

Hummingbird blev grundlagt i 2016 og er dermed to år ældre end Agreena. Baseret på kunstig intelligens leverer virksomheden målinger fra sateliter af vækst- og jordbundsforhold.

Virksomhedens stifter Will Wells vil ifølge pressemeddelelsen slutte sig til Agreena som rådgiver. Han overlod sidste år CEO-rollen i Hummingbird til Alexander Jevons.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch