AgriWatch

Agreena køber britisk partner med speciale i markovervågning

Den danske virksomhed Agreena vokser markant efter opkøb af tech-virksomhed, der har speciale i avanceret måling. Købet skal forbedre kvaliteten af klimacertifikater.

Agreena blev stiftet i 2018 af Ida Boesen og Julie Koch Fahler. Siden kom Simon Haldrup til som adm. direktør. Virksomheden har i flere rundet hentet store millionbeløb i kapital til at etablere sig globalt. | Foto: PR/Agreena

Danske Agreena tager nu et stort skridt og køber den britiske virksomhed Hummingbird Technologies.

Købet af den britiske tech-virksomhed, som Agreena i flere år har haft et tæt samarbejde med, skal styrke Agreenas evne og muligheder for at monitorere og verificere, hvad landmændene foretager sig i marken.

Dette skal dermed styrke den danske virksomheds kvalitet af de klimacertifikater, der er blevet virksomhedens nøgleprodukt de seneste år. Det oplyser Agreena i en pressemeddelelse.

”Agreena har en vision om at være en international løftestang for fremtidens regenerative landbrug, og med en endnu stærkere tech-platform får vi et væsentligt skub fremad”, udlaler Simon Haldrup, der er adm. direktør og medstifter af Agreena.

Tidligere i år fik Agreena tilført hele 150 mio. kr. i en stor investor-udvidelse.

Direktør vil have Agreena ud i hele Europa efter stor kapitaltilførsel

”Vi har undersøgt markedet for avancerede teknologiske løsninger grundigt, og med dette opkøb skalerer vi ikke kun – vi er også med til øge kvaliteten på CO2-markedet for landmænd og for de virksomheder, der køber certifikater som et led i deres grønne omstilling”.

Hvad købsprisen er, eller hvor meget de to virksomheder har af omsætning, oplyses derimod ikke.

Med købet bliver der samlet 80 medarbejdere i Agreena. Ifølge pressemeddelelsen får Agreena også fodfæste i Amerika og Australien med i overtagelsen af Hummingbird. I forvejen er Agreena i 13 lande i Europa.

Hummingbird blev grundlagt i 2016 og er dermed to år ældre end Agreena. Baseret på kunstig intelligens leverer virksomheden målinger fra sateliter af vækst- og jordbundsforhold.

Virksomhedens stifter Will Wells vil ifølge pressemeddelelsen slutte sig til Agreena som rådgiver. Han overlod sidste år CEO-rollen i Hummingbird til Alexander Jevons.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch