AgriWatch

Tre projekter sætter sig på knap 200 millioner i pyrolysepulje

Der har været stor rift om støttemidlerne til at opføre de første pyrolyseanlæg i landbruget. Den længe ventede afgørelse er nu faldet og giver tre projekter en økonomisk håndsrækning.

Henrik Stiesdals virksomhed Stiesdal Skyclean blev den helt store modtager af midler fra Pyrolysepuljen. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

12 projekter havde et lod med i puljen, men blot tre projekter deler den knap 200 mio. kr. store Pyrolysepulje fra Energistyrelsen.

Det oplyser styrelse i en pressemeddelelse.

Virksomheden Stiesdal Skyclean er topscorer og modtager 124 mio. kr., hvilket skal bane vejen for et anlæg på 20 megawatt.

De to andre støttemodtagere er Dall Energy og Frichs Pyrolysis, der får tildelt hhv. 51,4 og 18,6 mio. kr. til anlæg på hhv. 10 og 2 megawatt.

Tilsammen modtager projekterne 194 mio. kr. fra Pyrolysepuljen, der i foråret 2022 modtog ansøgninger for hele 397 mio. kr. fra i alt 12 projekter.

”I et samspil mellem landbrugs- og energisektorerne vil de tre projekter demonstrere nye teknologiske løsninger, der på en og samme tid skal betyde mindre CO2 og mere energi,” udtaler Energistyrelsens vicedirektør Stig Uffe Pedersen i meddelelsen.

Puljens midler er finansieret af EU under NextGenerationEU-initiativet

AgriWatch følger op med flere reaktioner på uddelingen.

Her er oversigten over ansøgerne til midlerne.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch