AgriWatch

Landmænd vil opføre biogasanlæg i Thy

Flere biogasanlæg kan være på vej i Thy, hvor en gruppe landmænd og lokale forretningsfolk har sat gang i det forberedende arbejde.

Genrefoto | Foto: Louise Herrche Serup

Nye biogasprojekter pibler frem.

Også i Thy har en gruppe lokale – primært landmænd – sat gang i arbejdet mod etablering af op mod tre nye biogasanlæg i området. Det sker gennem det nystiftede Udviklingsselskabet Biogas Thy A/S.

Det skriver Nordjyske.

”75 pct. af ejerskabet i udviklingsselskabet ligger hos landmænd, som tilsammen repræsenterer 40 pct. af den tilgængelige biomasse i Thy. Det ser jeg som udtryk for, at landbruget i Thy står sammen om at bidrage til den grønne omstilling sammen med industrivirksomheder og områdets energi- og forsyningsselskaber,” siger Leif Gravesen, formand for Udviklingsselskabet Biogas Thy A/S og desuden formand for landboforeningen Fjorland.

Ifølge formanden vil det kræve en investering i omegnen af 500 mio. kr. at bygge biogasanlæg, der kan håndtere den mængde af biomasse, som ind til videre er en del af projektet.

Han forklarer videre, at ønsket at skaffe mest mulig lokal medfinansiering.

Det er uvist, hvornår en eventuel påbegyndelse af opførelsen kan gå i gang.

Ifølge Energinet udgjorde biogas i maj 27,2 pct. af gassen i det danske gasnet. På samme tid for to år siden var andelen blot 14,9 pct.

Biogas Danmark mener, at hele Danmark gasforbrug kan blive dækket af biogas i 2030.

Vestjysk landbrug er gået i gang med stor udvidelse af biogasanlæg

Landmænd sætter gang i kamp for nyt biogasanlæg i Trekantområdet

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch