AgriWatch

Teknologi-komet rejser større millionbeløb i investorrunde

Lyras rejser et større millionbeløb fra selskabet Bagger-Sørensen Equity, hvis direktør samtidig indtræder i iværksætterselskabets bestyrelse.

Foto: Rune Schaadt Moesgaard

Iværksætterselskabet Lyras har fået en kapitalindsprøjtning på et stort ukendt millionbeløb.

Millionerne kommer fra selskabet Bagger-Sørensen Equity, hvis adm. direktør Søren Birn i samme ombæring indtræder i Lyras’ bestyrelse.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Med aftalen her konsoliderer vi bestyrelsen med yderligere stærke kompetencer i forhold til den rejse, vi er på. Vi er i den gunstige situation, at vi har kunnet ”pick and choose” mellem mange potentielle investorer,” siger stifter og adm. direktør Rasmus Mortensen i meddelelsen og fortsætter:

”Vi har valgt Bagger-Sørensen, fordi de understøtter vores grundlæggende værdier og vores vækststrategi. Derfor forventer vi, at vi nu går ind i et langsigtet samarbejde.”

Bagger-Sørensen Equity blev stiftet i 2020 af erhvervsfamilien af samme navn. Selskabet investerer i mindre og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale.

Med denne investorrunde har det samlede kapitalindskud i Lyras nu oversteget et trecifret millionbeløb.

Lyras har udviklet en pasteuriseringsteknologi, der er mindre energikrævende end traditionel pasteurisering. Teknologien, der bruges på blandt andet mejerier, bruger 90 pct. mindre energi og 60 pct. mindre vand. Teknologien har senere hen fået navnet raslysering - opkaldt efter stifteren.

Lyras’ nye bestyrelsesmedlem Søren Birn glæder sig over, at en aftale nu er på plads efter længere tids dialog.

”Teknologien raslysering er umådelig interessant og har potentialet til at reducere klimaaftrykket i vigtige processer signifikant - samtidig med, at produktkvalitet og oppetider på udstyr forbedres. Vores beslutning om at investere i Lyras er dog i lige så høj grad funderet i en opfattelse af, at Rasmus Mortensen og hele Lyras-teamet er utroligt kompetente, visionære og ambitiøse,” siger Søren Birn.

Siden stiftelsen i 2019 har Lyras haft ambitionen om at penetrere flere markeder. Ambitionerne er heller ikke små, som Rasmus Mortensen ad flere omgange har udtalt til AgriWatch. Selskabet vil således erobre store dele af verdensmarkedet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch