AgriWatch

Nyt samarbejde skal omsætte ny klimaforskning til praksis

I et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Skive Kommune skal den seneste forskning i udledning af klimagasser omsættes til virkelighed, og især lokale virksomheder skal hjælpe til.

Foto: Jens Dresling

Kravene om reduktion af klimagasser og næringsstoffer i landbruget bliver stadig større, og det gælder også i Skive Kommune, der ligger i oplandet til Limfjorden, hvor kravene er endnu skrappere.

Derfor vil kommunen nu i samarbejde med forskere på Aarhus Universitet forsøge, om det er muligt at øge fødevareproduktionen, samtidig med at det ikke belaster klima og miljø yderligere.

Den nyeste forskning fra universitet viser, at det er muligt og det skal nu prøves af i virkeligheden, fortæller Eskild Holm Nielsen, der er dekan på Technical Sciences ved Aarhus Universitet.

”Samarbejdet med Skive Kommune og de innovative virksomheder i området er med til at målrette vores forskning og sikre at forskningsresultaterne anvendes i praksis. Og hvis resultatet er, at produktionen på alle måder bliver mere bæredygtig, så er det et win win for alle parter,” siger han.

I de senere år er der etableret en række innovative virksomheder i Skive Kommune, der arbejder med konvertering af biomasse og vedvarende energi, og de skal spille en central rolle i samarbejdet.

Blandt andet kan virksomhederne udnytte de grønne biomasser som græs og kløver til produktion af protein og plantebaserede produkter, ligesom forskning fra Aarhus Universitet viser, at man kan dyrke grøn biomasse uden brug af pesticider.

Udover Skive Kommune har Aarhus Universitet indgået samarbejde med Greenlab i Skive og Klimafonden Skive.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch