AgriWatch

Commoditrader skifter navn efter forvirring

Iværksætterselskabet, der har fået stor opmærksomhed for salg af landmænds klimacertifikater, får nu ny identitet.

Foto: PR Commoditrader

Fem år efter etableringen af Commoditrader skifter virksomheden nu ham og ændrer navn til Agreena.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Commoditrader blev etableret som en digtial handelsplatform for korn, men i dag er selskabets største aktiv en platform, der faciliteterer handel med klimacertifikater fra landmænd.

De to forskellige produkter - der har haft navnene Commoditrader og Commodicarbon - har ifølge adm. direktør Simon Haldrup skabt forvirring, hvorfor det nu er tid til navneforandring.

"Med de mange løsninger, vi forventer at udvikle i fremtiden, kunne vi se, at forvirringen nok kun ville blive større, hvis vi skulle til at føje endnu flere produktnavne til Commodi-familien. Derfor havde vi brug for at finde et nyt navn, der bedre kunne afspejle vores fokus på at udvikle innovative ag-tech-løsninger, der hjælper landmænd med at drive en økonomisk og klimamæssigt bæredygtig forretning," siger Simon Haldrup i meddelelsen.

Navneskiftet får ikke nogen betydning for de eksisterende services, der fortsætter som hidtil. Produkterne Commoditrader og Commodicarbon fortsætter som AgreenaTrader og AgreenaCarbon.

Vil insterere tungt i udvikling

Agreena blev etableret af Ida Boesen og Julie Koch Fahler som en digital platform for kornhandel,

Platformen eksisterer stadig, men i dag bruger selskabet næsten al energi på at udvikle AgreenaCarbon, som er certifikatprogrammet.

"På mange måder var 2020 et omlægningsår for os. Vi gik fra at fokusere på vores handelsplatform til at løbe Commodicarbon i gang. Det betyder også, at vi i store træk ikke havde nogen indtægter," sagde Simon Haldrup i juni til AgriWatch i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2020.

Her havde selskabet et bruttotab på 4,2 mio. kr. og et underskud efter skat på 6,5 mio. kr.

"Det er præcis som forventet, og det er et udtryk for, at vi er en vækstvirksomhed, der investerer rigtig meget," sagde Simon Haldrup og tilføjede:

"Det bliver også rødt i 2021, og jeg vil næsten tro, at jeg bliver upopulær hos mine investorer, hvis der kommer sorte tal foreløbig."

Commoditrader har i 2021 fået flere nye investorer ombord.

I marts fik selskabet en kapitalindsprøjtning på 30 mio. kr. i en investeringsrunde, hvor Vækstfonden, Mollerup Mølle, landbruget Idavang samt en række godser og landmænd var med. I maj var det så den amerikansk-britiske venturefond Giant Ventures, der blev registeret som medejer af selskabet med en andel på 10-14,9 pct.

"Vi tror egentlig på, at vi kan give overskud fra 2023, men det afhænger selvfølgelig af investeringsniveauet," slutter Simon Haldrup.

I dag er virksomheden til stede i seks lande, herunder Danmark, Rumænien og England.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch