AgriWatch

To selskaber går sammen om robotteknologi til landbruget

Thorsen-Teknik og FMR Maskiner har etableret et datterselskab med en ambition om at være den førende uafhængige leverandør af autonome løsninger i Norden.

Fra venstre: Henrik Rasmussen, Anders Hansen og Torben Thorsen | Foto: PR/AllAgBots Nordic

To landbrugsselskaber danner nu fælles front og etablerer et datterselskab med fokus på robotteknologi i land- og skovbruget.

Thorsen-Teknik, der forhandler præcisionsudstyr fra Topcon, Raven og eget mærke, har sammen med FMR Maskiner etableret selskabet Allagbots Nordic.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Allagbots Nordic vil være den førende uafhængige leverandør af autonome løsninger i Norden for robotteknologi til landbruget og skovbrug," siger Torben Thorsen, ejer af Thorsen Teknik, i meddelelsen.

FMR Maskiners to ejere Anders Hansen og Henrik Rasmussen ejer to tredjedele af det nye selskab, mens Torben Thorsen sidder på den resterende tredjedel.

Fordoblede bundlinje

Thorsen-Teknik har hjemme i nordjyske Farsø og forhandler præcisionsudstyr fra Topcon, Raven og eget mærke.

Selskabet offentliggjorde i januar årsregnskab for året, der blev afsluttet med udgangen af september 2020.

Her steg driftsresultatet til 2,1 mio. kr. mod 1,2 mio. kr. i 2018/19, mens bundlinjen blev løftet til 1,5 mio. kr., hvilket er omtrent det dobbelte af resultatet året forinden.

Det skete på ryggen af en tilsvarende vækst i bruttofortjenesten, der løftede sig til 6,3 mio. kr. mod 5,1 mio. kr. i 2018/19. Det er den højeste bruttofortjeneste i selskabets historie.

Torben Thorsen fortalte i oktober til AgriWatch, at selskabet fra Farsø de seneste år har øget salget af egne produkter, der på nuværende tidspunkt står for omkring 50 pct. af omsætningen, mens produkter fra Topcon og Raven deler den resterende halvdel.

Fremover bliver der lagt endnu mere vægt på egne produkter, hvorfor flere softwareudviklere er blevet hyret, fortalte Torben Thorsen, der etablerede virksomheden i 2009.

Han har tidligere løftet sløret for, at han er åben for at afhænde virksomheden.

"Inden for de næste 10 år skal jeg sælge virksomheden," fortalte Torben Thorsen til AgriWatch i oktober 2020.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch