AgriWatch

Alfa Laval sender 80 nye arbejdspladser til Danmark

Fabrikslukning i England betyder, at produktionen af pumper bliver større i Kolding.

Foto: Mie Brinkmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsen i Kolding ser ud til at blive større i den kommende tid.

Produktionsvirksomheden Alfa Laval vil lukke en fabrik i det sydlige England, og det sender 80 arbejdspladser til Kolding, hvor selskabet har produktion af særligt pumper.

Det skriver Jydskevestkysten.

"Noget af det, vi har kigget på i forbindelse med den nye strategi, er vores konkurrenceevne. Det handler blandt andet om digitalisering og bæredygtighed, og så handler det om det, vi kalder "footprint-optimering". Det handler kort fortalt om, hvor mange steder i verden vi skal og eller har råd til at være med fabrikker. Her kan vi se, at vi med fordel kan flytte virksomheden til Kolding," siger adm. direktør i Alfa Laval Kolding, Ole Rudbeck Petersen til avisen.

Den svenske koncern, der på verdensplan beskæftiger knap 18.000, omsatte i Alfa Laval Kolding for 1,8 mia. kr. i 2020 og kom ud med et overskud på 223 mio. kr. I Kolding er der 650 ansatte i forvejen.

I begyndelsen af 2020 varslede den danske afdeling, at 220 medarbejdere i Kolding skulle gå ned i løn for at komme coronakrisen i forkøbet.

220 ansatte i Alfa Laval tager lønnedgang for at undgå fyringer

Alfa Laval ser store vækstmuligheder i udstyr til mejerier og bryggerier

Alfa Laval står klar til at udnytte insekter til mere end dyrefoder 

Mere fra AgriWatch

Regeringen blåstempler omstridt gasledning

Frem til 2030 er der afsat 2,9 mia. kr. til udbygning med biogas i jagten på et grønt gasnet. Samtidig skal 440 mio. kr. få husejere til at koble sig af det grønne gasnet - få overblikket på 2 minutter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch