AgriWatch

Startupvirksomhed opruster til global ekspansion

Teknologivirksomheden Lyras har ansat en kommerciel direktør, som skal få selskabets løsninger ud over landets grænser i højere grad.

Foto: Joachim Adrian

Den nordjyske startupvirksomhed Lyras, som har udviklet en teknologi til pasteurisering af flydende fødevarer, har indsat en kommerciel direktør til at nå sine eksportambitioner.

Den nye kommercielle direktør bliver Stefan Sletting Nielsen, som har en fortid i flere internationale virksomheder, skriver Nordjyske.

"Vi er i stærk vækst og investerer kraftigt i salgsorganisationen, og her skal Stefan være med til at opbygge et solidt team," siger Rasmus Mortensen, direktør i Lyras A/ S, til mediet.

Lyras blev etableret i 2017 og fik sidenhen en lokal investor i ryggen i form af Holger Colding-Kristensen, ejer af HCK Holding Aalborg, der ejer 10-15 pct. af selskabet.

Lyras sælger en ny teknologi til pasteurisering af flydende fødevarer, som ikke benytter sig af varme. I stedet pasteuriseres for eksempel mælk med UV-lys.

Da AgriWatch talte med Rasmus Mortensen i maj var eksportambitionerne store.

"Vi starter i Europa for at få udbredt teknologien, men ellers er det hele verden, som vi skal ud til. Tyskland er et interessant marked, fordi det er et meget stort marked, Indien er også interessant, fordi det er enormt, og der er et stort behov for denne teknologi," udtalte Rasmus Mortensen, der er uddannet miljøingeniør.

Lyras kunne præsentere en bruttofortjeneste på minus 102.000 kr. og en bundlinje med et underskud på minus 690.000 kr. i 2019.

Rasmus Mortensen fortalte i maj, at selskabet lander på et nul i 2020-regnskabet.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch