AgriWatch

Foss-formand: Høj arveafgift favoriserer kapitalfonde

En forhøjet arveafgift er "urimelig", fordi familievirksomheder kan blive tvunget til at sælge til kapitalfonde. Det mener bestyrelsesformanden i Foss.

Foto: Helle Lillelund Aggebo/ERH

Udsigten til, at afgiften for generationsskifter stiger fra 6 til 15 pct. er et kødben for kapitalfonde, der står klar til at overtage familievirksomheder. Det mener Peter Foss, bestyrelsesformand og medejer af Foss, der producerer avancerede måleinstrumenter til blandt andet landbrugsindustrien.

Det skriver Børsen.

Peter Foss, der er søn af stifter Nils Foss, fortæller, at familien har fået "utallige" henvendelser fra kapitalfonde, der har været interesseret i at købe den velpolstrede virksomhed.

"Det er helt urimeligt, at beskatningen skal bestemme, hvilken ejerform der er den bedste. Altså at man bliver tvunget til at sælge til andre ejerformer, f.eks. til kapitalfonde," siger Peter Foss til avisen.

Foss blev stiftet i 1956 af ingeniøren Nils Foss. I 2018 omsatte Hillerød-virksomheden for 2,24 mia. kr., mens der dryppede 378 mio. kr. ned på bundlinjen.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch