Forår og fester giver ny luft til oksekøds-notering

50 øre op hos Danish Crown som følge af ”godt salg” især i Europa.
Foto: PR/Danish Crown
Foto: PR/Danish Crown

Danish Crown Beef fortsætter sin gode afsætning af okse- og kalvekød, og tendenserne i markedet ser ud til at fortsætte. 

Derfor hæver Danish Crown Beef afregningen for kreaturer i kommende uge. Det bygger på et godt salg til de nære markeder i Europa, forklarer Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

”Grundlæggende er der en positiv stemning i Danmark, hvor det helt klassiske skifte fra hakkekød og hverdagsretter til udskæringer og grill-produkter er ved at ske. Samtidig kigger vi ind i en periode med konfirmationer og mere udespisning, hvilket hjælper salget til restauranter og kantiner, så selvom forårsvejret svinger en smule, så er der en positiv tendens i Danmark, når vi kigger på salget af okse- og kalvekød,” udtaler han.

Det samme gør sig gældende på de nære markeder uden for Danmark, hvor Italien og den Iberiske halvø fortsat tager godt fra, ligesom Grækenland er på vej op i gear.

”De dyre udskæringer til Sydeuropa har kørt flot i en længere periode til både Italien og Spanien, og Portugal tager også pænt fra. Kigger vi uden for Europa er det lidt mere stille i Fjernøsten, hvor efterspørgslen lader vente på sig, men samlet set er det et fornuftigt billede, vi kigger på,” lyder det fra Henning Sønnichsen.

Danish Crown Beef hæver i kommende uge afregningen for ungtyre 12-24 mdr. og kvier og stude 12-16 mdr. med 50 øre, mens alle øvrige kategorier hæves med 30 øre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også