Forår og fester giver ny luft til oksekøds-notering

Danish Crown Beef fortsætter sin gode afsætning af okse- og kalvekød, og tendenserne i markedet ser ud til at fortsætte.
Derfor hæver Danish Crown Beef afregningen for kreaturer i kommende uge. Det bygger på et godt salg til de nære markeder i Europa, forklarer Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.
”Grundlæggende er der en positiv stemning i Danmark, hvor det helt klassiske skifte fra hakkekød og hverdagsretter til udskæringer og grill-produkter er ved at ske. Samtidig kigger vi ind i en periode med konfirmationer og mere udespisning, hvilket hjælper salget til restauranter og kantiner, så selvom forårsvejret svinger en smule, så er der en positiv tendens i Danmark, når vi kigger på salget af okse- og kalvekød,” udtaler han.
Det samme gør sig gældende på de nære markeder uden for Danmark, hvor Italien og den Iberiske halvø fortsat tager godt fra, ligesom Grækenland er på vej op i gear.
”De dyre udskæringer til Sydeuropa har kørt flot i en længere periode til både Italien og Spanien, og Portugal tager også pænt fra. Kigger vi uden for Europa er det lidt mere stille i Fjernøsten, hvor efterspørgslen lader vente på sig, men samlet set er det et fornuftigt billede, vi kigger på,” lyder det fra Henning Sønnichsen.
Danish Crown Beef hæver i kommende uge afregningen for ungtyre 12-24 mdr. og kvier og stude 12-16 mdr. med 50 øre, mens alle øvrige kategorier hæves med 30 øre.