Greenpeace melder Danish Crown til politiet

Miljøorganisationen er gået direkte til politiet, fordi en igangværende klagesag, som ligger hos Fødevarestyrelsen, risikerer at blive forældet.
Foto: Pr
Foto: Pr

Miljøorganisationen Greenpeace har anmeldt Danish Crown og slagterivirksomhedens ledelse til politiet.

Anmeldelsen går på forbrugervildledning i reklamekampagnen ”Klimakontrolleret Gris” og mærkningsordningen “Klimavejen”, som Greenpeace mener er greenwashing.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Greenpeace har valgt at gå direkte til politiet for at undgå, at den klage, organisationen sendte til Forbrugerombudsmanden om det samme for efterhånden et år og ni måneder siden, ikke bliver forældet.

Klagen er siden blevet overdraget til Fødevarestyrelsen grundet særlovgivning for fødevarer. Men som Børsen tidligere har skrevet, kan styrelsen ikke garantere, at sagen er behandlet, inden fristen udløber. 

Sker det, kan politiet ikke rejse en sigtelse mod Danish Crown, selv hvis det bliver vurderet, at virksomheden har gjort noget ulovligt, skriver Greenpeace i en pressemeddelelse.

”Fødevarestyrelsen har vægtet hensynet til Danish Crown over sin pligt til at beskytte forbrugeren mod greenwashing,” siger Kristine Clement, kampagneleder for landbrug, skov og natur hos Greenpeace, om sagen i meddelelsen og fortsætter:

”Vi har mistet al tillid til Fødevarestyrelsen, der virker til at være fedtet ind i virksomheders særinteresser, og nu ser vi ingen anden udvej end at selv at anmelde Danish Crown til politiet, så vi kan få sagen behandlet af en myndighed, der har loven som sin primære interesse.”

Til Børsen fortæller Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, at politianmeldelsen kommer bag på slagterivirksomheden, da ”Greenpeace tidligere har klaget til Fødevarestyrelsen og denne sag derfor allerede er under behandling af myndighederne”.

Sideløbende med politianmeldelsen har Greenpeace også klaget til Folketingets Ombudsmand over Fødevarestyrelsen for ”at handle i strid med god forvaltningsskik og svigte sin pligt til at gribe ind over for lovovertrædelser af fødevarelovgivningens bestemmelse om vildledning”.

Ifølge Børsen har Fødevarestyrelsen endnu ikke vurderet, om der foreligger en konkret mistanke om en overtrædelse, der kan medføre bøde eller politianmeldelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også