Danish Crown vil nedlægge 150 stillinger

Slagterikoncern vil fyre 150 - heraf nedlægge 100 danske stillinger. Samtidig reduceres der kraftigt i tyske slagtninger. (Opdateret).
Foto: Pr
Foto: Pr

Virkeligheden er vendt på hovedet for Danish Crown, der nu ser sig nødsaget til at nedlægge 150 funktionærstillinger.

Omkring 100 af disse forventes at være i Danmark, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation. Omkostninger, effektivitet og en stram forsyningskæde hele vejen fra landmanden ud til forbrugerne er helt centralt i det marked, vi står i lige nu. Derfor vil jeg også gerne understrege, at det ikke er den enkelte, der ikke har levet op til sit ansvar, men at det er den ekstraordinære situation, som vi står i, der desværre kræver en tilpasning af organisationen,” udtaler Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown.

Konkurrenterne stikker af: Danish Crown er på sidstepladsen

Ifølge Jais Valeur skyldes det, at slagterikoncernens virkelighed er ændret radikalt, siden Feeding the Future-strategien blev lanceret i forsommeren 2021.

Dengang var der gang i eksporten til Asien, der købte kødet til en høj pris. Men den høje efterspørgsel er vendt, og priserne er blevet sendt til tælling.

”Det er voldsomme forandringer, der er sket på meget kort tid. Vi kan ikke ændre udviklingen i markedet, men vi kan gøre noget ved vores egen forretning. Vi lagde vores strategi på ryggen af et stabilt og stærkt marked og positive fremtidsudsigter. Nu er alt vendt på hovedet, og derfor har vi gentænkt vejen til at nå de mål, vi har sat os,” siger Jais Valeur.

Udover den kommende fyringsrunde bliver alle funktioner fra salg over produktion til administration strømlinet. Koncernstrukturen skal forenkles, hvor salgsselskaber uden for de danske grænser nedlægges eller fusioneres. 

Målsætningen er at reducere omkostningerne med 400 mio. kr. årligt.

Tyske slagtninger reduceres

Hvordan den nuværende situation kommer til at påvirker Danish Crowns slagterier og fabrikker afhænger af af markedsudviklingen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Tidligere på måneden blev aktiviteterne på forædlingsfabrikken i den tyske by Boizenburg indstillet, og nu kommer der flere tiltag syd for den dansk-tyske grænse.

Danish Crown lukker tysk fabrik med 200 ansatte

Nu reduceres slagtekapaciteten på slagteriet i Essen. I perioden frem til 1. maj reduceres kapaciteten med 40 pct.

”Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kommer til at ændre på vores Feeding the Future-strategi og de investeringer, vi har sat i gang i blandt andet Storbritannien. Det, vi gør nu, handler netop om at styrke grundlaget for vores fortsatte arbejde med bæredygtighed og målsætningen om at løfte værdien af vores andelsejeres råvarerbetydeligt,” siger Jais Valeur.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også