AgriWatch

Danish Crown sænker so-pris: Fortsat mange so-slagtninger

Trods tysk tilbagefald fastholdes dansk slagteripris - dog med undtagelse af so-notering.

Foto: Finn Frandsen

Noteringen for slagtesøer falder næste uge 30 øre per kilo.

Dermed vil slagtesøer i oktobers første uge afregnes med 8,70 kroner per kilo. Slagtegrise fastholdes derimod på 12,40 kr. per kilo, melder Danish Crown.. Det er sjette uge i træk, at prisen fastholdes.

Tidligere på ugen måtte den tyske slagterinotering tage et kraftigt fald, efter flere måneders armlægning mellem slagterier og producenter om niveauet.

Tysk svinenotering får hug - slagterier foretrækker udenlandske grise

Danish Crown melder om fortsat store tilmeldinger til soslagteriet i Skærbæk og dermed også udsættelse af flere hundrede dyr fra uge til uge.

Fra salgsafdelingen lyder det, at der pt. er dans på stedet, hvad angår priser og afsætning.

”Overordnet set er der en stabil efterspørgsel, men salget flytter sig lidt på tværs af vores markeder, hvilket er helt typisk for årstiden. Vi ser priserne sætte sig lidt på nogle artikler, til gengæld er der andre som sælges til bedre, så overordnet set er billedet uændret, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown i ugens markedsberetning.

”En stor del af vores attraktive salg til Asien går til kunder i foodservicesektoren. Priserne derude er fortsat attraktive sammenlignet med Europa, men vi får ikke den merpris for vores varer, som vi skal have, når vi holder det op mod den kvalitet, som vi leverer. Det ved vores kunder godt, så lige nu flytter vi noget salg til andre markeder udenfor Europa, som er mere attraktive, indtil priserne i Asien kommer op,” siger Mads Stougaard.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch