AgriWatch

DLG og Danish Crown vil teste tættere fodersamarbejde

Målet for samarbejdet mellem DLG og Danish Crown er at finde 30 øre per kilo hos danske svineproducenter, hvis de fremover ikke skal købe og vælge foderblandinger selv.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Få din foderblanding sammensat og leveret direkte af DLG - og spar op til 30 øre per kilo.

Så ambitiøs er målsætningen i partnerskabet Andelstanken 2.0, som DLG og Danish Crown nu er klar til at teste hos 20 svineproducenter over de kommende måneder.

Lige siden adm. direktør Jais Valeur tiltrådte i 2016 som topchef for Danish Crown har han åbent luftet behovet for, at hele kæden omkring dansk svineproduktion går tættere sammen for at mindske tab. Nu melder koncernen så, at man er klar til at tage næste skridt i afprøvningen i en pressemeddelelse.

Danish Agro og Danish Crown slår pjalterne sammen om deling af data for svinebedrifter

Ifølge meddelelsen indebærer projektet, at landmændene giver afkald på selv at sammensætte og indkøbe foderblandinger til deres dyr - sådan som det sker i vidt omfang i dag.

I stedet er det DLG, der skal stå for at standardisere foderblandingen - og også stå for at indkøbe råvarer til de bedste priser via grovvareselskabets hold af disponenter.

Alt sammen bygger ifølge Nicolaj Nørgaard, direktør for ejerservice i Danish Crown på den stadig mere omfangsrige mængde data, som danske svineproducenter og slagteriet indsamler.

”Vi har god fremdrift i at samle mere data i Danish Crown Data, og vi har brug for at samle endnu mere for at kunne opnå de størst mulige besparelser i værdikæden. Andelstanken 2.0 er et vigtigt skridt på vejen mod at sikre optimeringer i fællesskab, der skaber reel værdi for vores fælles ejere,” udtaler han.

Camilla Blicher Simonsen, vicekoncerndirektør i DLG med ansvar for det kommercielle salg, ser frem til, at DLG kan tage opgaven:

”Et forpligtende partnerskab på tværs af værdikæden giver DLG, Danish Crown og landmanden mulighed for at fokusere på dét, vi hver især er bedst til. Med tillid til hinanden og større gennemsigtighed i form af data og benchmarks fra bedrifterne, er vi overbevist om, at Andelstanken 2.0 over tid vil skabe mere værdi for alle parter.”

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch