AgriWatch

Opsvinget fortsætter for svinepriserne - stiger for tredje uge i træk

Danish Crown opjusterer atter svinenoteringen for den kommende uge. Der er kommet en tyngde på eksportmarkedet, lyder det fra markedsdirektør.

Foto: Finn Frandsen

De danske svineproducenter kan se ind i endnu en uge med højere svinepriser.

Danish Crown hæver for tredje uge i træk noteringen for et kilo svinekød - nu med 30 øre for både svin og søer.

Derved lyder den kommende uges notering på 12,40 kr. pr. kg svinekød. Det fremgår af Danish Crowns ugentlige markedsberetning.

”De positive signaler, vi har set de seneste uger, er kun blevet forstærket på ryggen af feriesæsonen i Sydeuropa. I et historisk perspektiv er priserne høje, men stadig ikke på et niveau, der kan dække landmændenes omkostninger,” siger Danish Crowns markedsdirektør Mads Stougaard, der fortsætter:

”Balancen er nu, at priserne ikke stiger så hurtigt, at forbrugerne vælger grisekødet fra, når de står ved køledisken, men det er der ikke tegn på lige nu.”

Markedsdirektør beretter samtidig om en god eksport ud af Europa med en stabil afsætning til både Kina, Japan, Sydøstasien og Australien.

”Der er tyngde i efterspørgslen lige nu. Det er ikke et enkelt marked eller en bestemt artikel, der sætter priserne. Det er især positivt for os i Danish Crown, fordi vi eksporterer en meget høj andel af vores samlede produktion,” siger Mads Stougaard.

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch