Sjette måned i træk: Arla pumper atter mælkeprisen op i ny rekord

Både økologer og konventionelle kan indkassere en stigning, selv om mejerikoncernen melder, at råvarepriserne er svækkede. Mælkeprisen er steget med 56 pct på et år.
Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844
Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Råvarepriserne er ”svækkede,” skriver Arla - men hæver alligevel sin mælkepris for august måned.

Det sker med henvisning til, at ”Arlas salgspriser er stigende”.

Dermed kan de danske mælkeproducenter indkassere endnu en eurocent ekstra for hver eneste kilo mælk, tankbilerne henter i årets ottende måned.

Det oplyser mejerikoncernen i sin månedlige prisopdatering til marked og andelshavere.

Arlas acontopris ender med den nye stigning på 4,26 kroner per kilo, hvis mælkeproducenten kan indkassere samtlige tillæg for kvalitet, foder og klimatjek.

Tilsvarende vil økologernes toppris være på 4,748 kroner per kilo.

Banker: Mælkeproducenterne får et super år

Steget 56 pct på et år

Det er sjette måned i træk, at Arlas mælkepris stiger. At mælken er verdens mest volatile råvare ses tydeligt, når man bemærker, at mælken kostede 3,13 kroner i januar i år for den konventionelle pris.

Arla skubber mælkeprisen op i nye højder - har løftet med en krone siden januar

For et år siden - i august 2021 - lød mælkeprisen på 2,72 kroner per kilo til de konventionelle og 3,323 kroner per kilo til økologerne. Altså er mælkeprisen steget med 56 pct. på et år.

Mejerikoncernen bemærker i sin markedsopdatering, at mælkeindvejningen fortsat falder for hele EU og også for de store mælkeproducerende områder på verdensplan:

”Den europæiske mælkeproduktion er fortsat under pres. Tallene for maj tyder på et fald på 1,5 til 2 pct. Den amerikanske mælkeproduktion er også faldet i maj og endte på -0,7 pct. New Zealand er faldet endnu mere – med 6,5 pct,” lyder det.

Forleden meldte Arlas ærkerival, at man ville fastholde mælkeprisen for august - med direkte henvisning til, at man forventede, at sådan ville konkurrenterne agere.

Arla-rival fastholder mælkepris på rekordniveau

Arla-rival løfter omsætningen – men andet halvår bekymrer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også