AgriWatch

Fusioneret kartoffelselskab skifter ud i toppen af bestyrelsen

AKD har fået ny næstformand og formand, efter de tidligere valgte ikke at genopstille til posterne til det fusioneret kartoffelselskabs første generalforsamling.

Foto: AKD/PR

Til Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmarks (AKD) allerførste generalforsamling skulle de to sammenslået bestyrelser blive til en.

Det betød, at de to fusionerede selskaber - AKS og AKM - skulle reducere den sammenlagte bestyrelse med 14 medlemmer til ni medlemmer.

Til valget genopstillede hverken formand Peter C. Petersen eller næstformand Martin Arvad til posterne efter 32 år med bestyrelsesarbejde i kartoffelsektoren, og derved skulle der vælges nye personer til topposterne, skriver AKD i en pressemeddelelse.

Den nye formand bliver således Viggo Conradsen, mens ny næstformand bliver Henning Thybo.

Inden sin afgang som formand kunne Peter C. Petersen dog berette om regnskabsåret 2021/22 for den nyligt fusioneret selskabet.

Bestyrelsen består nu af Carl Heiselberg, Søren Clausen, Viggo Conradsen, Alex Ostersen, Jens Ebbensgaard, Henning Thybo, Mads Rasmussen, Michal Lassen og Gregers Kristensen.

Gregers Kristensen er den eneste nyvalgte, da de øvrige otte havde plads i bestyrelsen i forvejen.

”De to fabrikker har forarbejdet 6,9 mio. tdr. kartofler med et meget højt gennemsnitligt stivelsesindhold, og det har resulteret i en nettoomsætning på 822 mio. kr. Produktionen af både stivelse, protein, pulp og protamylasse er forløbet godt på begge anlæg, og vi har kunnet betale en fornuftig afregning, som overstiger det niveau, vi stillede andelshaverne i udsigt da fusionen blev vedtaget,” fortalte Peter C. Petersen.

Fusionen mellem AKS og AKM blev fuldbyrdet den 24. februar, hvor et flertal af andelshaverne fra begge selskaber stemte for det på en ekstraordinær generalforsamling.

Fusionen krævede, at to tredjedele af andelshaverne stemte for, hvilket lykkedes. I AKS var opbakningen på 79 procent for, mens den i AKM lød på 77.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch