AgriWatch

Landsret giver også Arla medhold mod egne andelshavere

Vestre Landsret kom frem til samme resultat som Byretten i sagen, hvor fem kritiske repræsentantskabsmedlemmer har lagt sag an mod eget selskab.

Foto: Colourbox

Fem repræsentantskabsmedlemmer fik heller ikke i Landretten medhold i, at de har ret til indsigt i centrale Arla-dokumenter.

Det fremgår af en nylig kendelse, hvor Arla nu har fået medhold, oplyser mejerikoncernen i en meddelelse til pressen mandag.

Dermed har nu to instanser givet afslag på, at de fem folkevalgte andelshavere og mælkeproducenter har krav på at få indsigt i Arla-dokumenter fra bestyrelsen. det havde de ellers forlangt.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Arlas formand Jan Toft Nørgaard mener nu, at sagen må være slut:

”Landsrettens afgørelse er, som vi forventede, og nu hvor sagen er afsluttet, håber jeg virkelig, at vi alle kan se fremad sammen. For både Arla og os som ejere venter mange spændende udfordringer, og jeg ser frem til et godt samarbejde med alle repræsentantskabets medlemmer, så vi sammen sikrer fortsat succes for vores fælles selskab,” udtaler han i en skriftlig kommentar.

Sagen var en såkaldt anmodning om edition, hvor de fem andelshavere forlangte indsigt i en række papirer, de mente var centrale for at kunne udføre deres pligter og rettigheder som andelshavere og folkevalgte til Arlas øverste organ repræsentantskabet.

Efter byrettens afgørelse påpegede eksperter i andelsret, at sagen var anlagt ”gennem den forkerte dør” til retsssystemet, men at andelshaverne ifølge dansk lov og praksis burde have adgang til papirerne.

Andelsekspert: Kendelse var rigtig – men kritikere af Arla har fortsat ret til at se papirer

De fem mælkeproducenter ville især gerne have svar på en række spørgsmål angående sammensætningen af mælkeprisen mellem de syv Arla-nationer, samt den svenske sæson-mælk ”Sommarmjölk” som over et par år sendte ekstra penge til svenske mælkeproducenter, hvis de havde deres køer på græs ud over det, som svensk lovgivning krævede det.

Se hele AgriWatchs gennemgang af den lange sag her:

Nu tørner Arla og egne ejere sammen: Forstå sagen i syv spørgsmål

Arla-kritikere fik ringe valg

Arlas folkevalgte flertal: Vi mangler ikke det dokument

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch