AgriWatch

Them Andelsmejeri vil investere i vedvarende energi for at reducere omkostninger

Gaspriserne er steget yderligere, efter at russiske Gazprom har skåret i gasforsyningen. Det påvirker danske virksomheder som Them Andelsmejeri, der på forskellig vis forsøger at afbøde de stigende priser.

"Vi kigger lige nu på investeringer i vedvarende energi, så vi kan producere vores egen el," siger Torben Aaris, adm. dirketør i Them Andelsmejeri. | Foto: PR / Them Andelsmejeri

Rusland har de seneste dage reduceret mængden af naturgas, der føres gennem gasledningen Nord Stream 1 til Tyskland, med 60 pct.

Det har omgående fået konsekvenser i form af kraftigt stigende gaspriser for mange virksomheder – heriblandt i fødevare- og landbrugssektoren.

Det gælder blandet andet ostemejeriet Them Andelsmejeri, hvor man bruger meget varme i både produktions- og rengøringsprocessen, skriver DR.

”Vi har længe arbejdet på at reducere vores energiforbrug med mange små og mellemstore projekter for at spare energi – spare strøm, spare gas. Så vi kigger lige nu på investeringer i vedvarende energi, så vi kan producere vores egen el, for at nedbringe vores energiomkostninger,” siger Torben Aarris, adm. direktør i Them Andelsmejeri.

Danmark får stadig leveret gas trods russisk lukning

EU vil fremskynde grøn omstilling for at stoppe russisk energi

Høje gaspriser kan få gødningsselskab til at lukke fabrik permanent

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch