AgriWatch

Frøavlere høstede rekordindtjening i 2021

En kombination af gode udbytter og et højt prisniveau gjorde 2021 til at rekordår for frøavlerne, der leverer til andelskoncernen DLF.

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF | Foto: DLF / PR

DLF’s frøavlere havde i 2021 en rekordhøj indtjening med et gennemsnit på 18.000 kr. pr. hektar. Det står klart, efter at frøavlerne lørdag fik slutafregningen fra DLF for høst 2021.

Det oplyser andelsselskabet i en pressemeddelelse.

”Vi kan glæde os over, at vi i 2021 har haft en kombination af flotte udbytter og et højt prisniveau, og derfor kan sende en afregning til vores frøavlere, der ligger helt i top,” siger Jørn Lund Kristensen, avlsdirektør i DLF, i meddelelsen.

I forhold til acontoudbetalingerne i december er restudbetalingen til DLFs avlere toppet med godt 57 mio. kr.

”Vi er rigtig glade for, at vi kan kvittere for en god sæson med en finalafregning til avlerne på 18.000 kr. pr. ha. Det sikrer avlerne en solid indtjening i frø, der ligger på et højt niveau, også når vi benchmarker til korn og raps, hvor prisudviklingen har været stærk,” fortsætter han.

2021-høsten i Danmark var – i modsætning til de fleste andre frøproduktionsområder - over normalen med et udbytteindeks for alle arter på 110 set i forhold til et femårs gennemsnit, skriver DLF.

Den største art, alm. rajgræs, leverede et indeks på 102, mens rødsvingel og de andre svingelarter sammen med engrapgræs, hundegræs og hvidkløver lå væsentligt over gennemsnittet.

Bedste halvår nogensinde

I februar offentliggjorde DLF regnskab for første halvdel af 2021/21.

Det første halvår er traditionelt det mindst indbringende for frøkoncernen DLF, men over hele linjen gik andelsselskabet markant frem i perioden 1. juli til 31. december 2021.

DLF noterede således et overskud på 114,5 mio. kr., hvor koncernen i samme periode forrige år landede 17,1 mio. kr.

Det var dermed tæt på en syvdobling af koncernens overskud for perioden.

”Det har været et rigtig godt halvår hele verden over, og det er en sjælden kombination at tingene flasker sig så fint, som de har gjort,” sagde Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch