AgriWatch

Danish Crown om nye stramme krav til cybersikkerhed: "Vi bliver nødt til at være beredte"

Slagterikoncernen Danish Crown har næsten fordoblet sine ressourcer til cybersikkerhed de seneste år. Det falder godt i tråd med et nyt EU-direktiv, der stiller store krav til virksomheder.

Foto: PR / Danish Crown

Det kan fremover blive dyrt for virksomheder at have huller i den digitale sikkerhed.

Et nyt EU-direktiv med navnet NIS 2 betyder, at mange danske virksomheder fremover skal følge en stribe nye regler om cybersikkerhed.

Ved at overtræde reglerne kan det koste virksomederne en bøde på op til 2 pct. af den årlige globale omsætning med et loft på 10 mio. eruo.

Hos andelsselskabet Danish Crown er man klar til at følge de nye regler, men det er ikke pga. risikoen for en stor bøde, understreger CIO Elo Høgh Bromer

Det skriver it-mediet Version2.

”Vi har allerede steppet op, og inden for de seneste år har vi næsten fordoblet vores ressourcer på det her område. Vi har en størrelse og et risikobillede, der gør, at vi bliver nødt til at være beredte, så vi er naturligt lidt på forkant og hele tiden i gang med at bygge vores borg højere, tættere og så stærk som mulig. Problemet er, at de så bare går over og angriber naboen. Men det kan de nye regler dæmme op for,” siger Elo Høgh Bromer til mediet.

Danmark har 21 måneder til at implementere de ny EU-regler.

Landbrugsvirksomheder som Danish Agro, Daka og landboforeningen SLF har været ramt af hackerangreb i de seneste år.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch