AgriWatch

Grovvareselskaber sælger del af forædlingsselskab

Danish Agro og Vestjyllands Andel får velkendt partner med i ejerkredsen af Nordic Seeds forretning i Tyskland. Nu skal selskabets aktiviteter spredes til en større del af Europa, siger direktør.

Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Andelsselskaberne Danish Agro og Vestjyllands Andel har i Tyskland et tæt samarbejde med grovvarekoncernen Agravis Raiffeisen, og nu bliver båndene en smule tættere.

Det tyske selskab køber således 50 pct. af aktierne i såsædsforædlingsselskabet Nordic Seed Germany, der har base i Nienstädt med forædling og forsøgsmarker. De resterende 50 pct. er fortsat fordelt mellem Danish Agro og Vestjyllands Andel.

Det oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

Salget af ejerandelen sker fem år efter, at Nordic Seed overtog forædlingsstationen i Nienstädt.

”Vi er nu nået til at skulle udbrede forædlingen i endnu højere grad til landbrugene i Tyskland og Centraleuropa. Derfor er det et stort aktiv, at Agravis nu har ønsket at indtræde i ejerkredsen,” siger Kim Bonde Petersen, adm. direktør i Nordic Seed, og tilføjer:

”Nordic Seed Germany vil i de kommende år opbygge egen salgsstyrke, der på et fagligt grundlag vil formidle sorter i hele midt- og Sydeuropa,” siger han.

Agravis Raiffeisen er i forvejen en velkendt partner til Danish Agro og Vestjyllands Andel, da trekløveren sammen ejer det tyske grovvareselskab Ceravis.

Danish Agro ejer ca. 84 pct. af aktierne i Nordic Seed A/S, mens Vestjyllands Andel sidder på resten. Selskabet er aktiv på en række nordeuropæiske markeder. Det indbefatter blandt andet sortsafprøvninger i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tyskland.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch