AgriWatch

Kartoffeldirektør bliver fritstillet efter fusion

Efter fusionen af to kartoffelmelsfabrikker bliver den enes direktør fritstillet, mens den anden fabriks topchef overtager roret.

Foto: Janus Engel

Tre år i kartoffelmelsbranchen blev det til for Jan Andersen, der efter fusionen af AKM og AKS har ønsket at blive fritstillet.

Jan Andersen blev ansat som adm. direktør for AKM i 2019, men efter fabrikken blev fusioneret med AKS til den nye fabrik AKD, er hans tid ved roret nu ovre.

Det bliver i stedet den nu tidligere AKS-direktør Jen Chr. Jørgensen, der bliver ny adm. direktør for den fusioneret kartoffelmelsfabrik. Det skriver AKD i en pressemeddelelse.

”Jens Chr. Jørgensen har tydeligt demonstreret, at han kan lede et dynamisk, landmands-ejet selskab i vækst. Han har også vist, at han kan skabe opbakning til sine idéer om fortsat udvikling af virksomheden, og at han kan gennemføre planerne,” siger bestyrelsesformand i AKD, Peter C. Petersen, i meddelelesen.

Jens Chr. Jørgensen ser frem til jobbet, hvortil der vil komme en helt ny dimension til opgaverne, han tidligere har haft, siger han i meddelelsen.

”Udover den daglige drift og arbejdet med fortsat vækst og optimering, så venter der en ny og spændende udfordring: Vi skal smelte to stærke og veldrevne virksomheder – med hver deres lange historie – sammen til én stærk og veldrevet virksomhed, som vi også forventer skal have en lang historie,” siger Jens Chr. Jørgensen.

Fusionen mellem AKS og AKM blev fuldbyrdet den 24. februar, hvor et flertal af andelshaverne fra begge selskaber stemte for det på en ekstraordinær generalforsamling.

Fusionen krævede, at to tredjedele af andelshaverne stemte for, hvilket lykkedes. I AKS var opbakningen på 79 procent for, mens den i AKM lød på 77.

Det nye selskabs bestyrelse vil blive valgt på den første ordinære generalforsamling til juni.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch