AgriWatch

Efter investorrunde på 370 millioner: Insektvirksomheden Enorm ser mod udlandet

Enorm Biofactory har netop hentet 370 mio. kr. fra blandt andet DLG til at rejse en ny fabrik i Horsens, men både stifteren og de nye medejere gør sig allerede tanker om næste skridt, der går ud over Danmarks grænser.

Foto: PR/Enorm

Med en kapitalindsprøjtning på 370 mio. kr., der blandt andet kommer fra grovvarekoncernen DLG, skal Enorm Biofactory for alvor ud over stepperne.

Pengene skal blandt andet bruges på en ny fabrik ved Horsens, der skal stå klar i 2023, men stifter Carsten Lind Pedersen tænker allerede frem mod den efterfølgende udvidelse, der meget vel kan ske i udlandet, skriver Børsen.

“Det er klart, at der er flere muligheder for at producere insekter og lave insektprotein end her. Om næste skridt bliver at skalere op og i Danmark eller i Tyskland eller måske udenfor Europa. Det er vi slet ikke nået til endnu. Nu skal vi have vores udvidet og bygget nyt, så vi får et stort anlæg i Danmark på plads og kørt ind,” siger Carsten Lind Pedersen til mediet.

Efter investorrunden ejer DLG nu 20 pct. af selskabet, og koncerndirektør Jesper Pagh udtaler til mediet, at det giver mening for Enorm at ekspandere på DLG’s eksisterende markeder som for eksempel Tyskland.

Den kommende fabrik i Horsens skal producere 11.000 ton insektmel om året samt 2000 ton fedt.

Udover DLG har de eksisterende ejere af insektvirksomheden bidraget med kapital. Ejerandelene har dog været ude for en rokade.

Den nye ejerstruktur betyder, at investeringsselskabet AHJ reducerer sin ejerandel med få procenter, mens DLG’s resterende procenter er overtaget fra Carsten Lind Pedersen og familien. Familien har dog stadig den største ejerandel.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch