AgriWatch

Erfaren tysker udnævnt til næstformand i Arlas bestyrelse kort før ny strategiperiode

Arla har for første gang fået et centraleuropæisk medlem af formandskabet, der om ganske kort tid indtager posten som næstformand i den danske mejerikoncern.

Manfred Graff, ny næstformand i Arla. | Foto: Arla/Pressefoto

Fremadrettet vil den 62-årige tysker Manfred Graff være at finde i en af de mest magtfulde stole i Arla. Det står klart, da han netop
er blevet udnævnt til næstformand i den danske mejerikoncern.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Manfred Graff har en konventionel gård med 230 køer i Simmerath i det vestlige Tyskland og afløser Heléne Gunnarson, som har taget beslutningen om at træde tilbage for at prioritere gård og familie.

"Det er en stor ære at blive valgt som Arlas nye næstformand, og jeg er stolt af den tillid, bestyrelsen har vist mig. Jeg påtager mig dette store ansvar i ydmyghed, og sammen med resten af bestyrelsen og ledelsen ser jeg meget frem til at fortsætte arbejdet med at styrke og udvikle vores samarbejde," siger Manfred Graff.

Han har været medlem af MUH, som fusionerede med Arla i 2013, siden 1986. Manfred Graff har været bestyrelsesformand for MUH siden 2006 samt Arla-bestyrelsesmedlem og formand for Area Council i Centraleuropa siden 2012. Dertil har han også været formand for Area Council-formandsgruppen de seneste fire år.

Udnævnelsen finder sted, eftersom Arla står på tærsklen til en ny strategiperiode, og det er første gang, at mejerikoncernen får et centraleuropæisk medlem af formandskabet, oplyser selskabet.

Jan Toft Nørgaard, bestyrelsesformand i Arla, er stærkt tilfreds.

"Manfred Graff og jeg har haft et tæt samarbejde i bestyrelsen siden 2012, og jeg er sikker på, at vi vil udgøre et stærkt formandskab. Manfred spiller en vigtig rolle i Arlas bestyrelse, og hans store erfaring og viden om andelsselskabet vil være et kæmpe aktiv for formandskabet," udtaler han i meddelelsen.

"Manfred har som formand for Area Council-formandsgruppen
gjort et fantastisk stykke arbejde med at samle og balancere andelshavernes interesser på tværs af områder," siger han

Manfred Graff starter sit næstformandsvirke kort tid efter afslutningen af repræsentantskabsmødet den 27. oktober.

Arla har i samme forbindelse også udnævnt to nye svenske bestyrelsesmedlemmer - Marita Wolf og Gustav Kämpe.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch