AgriWatch

Danish Agro og Danish Crown slår pjalterne sammen om deling af data for svinebedrifter

Et nyt datasamarbejde mellem de to andelsselskaber Danish Agro og Danish Crown skal hjælpe de danske svineproducenter med at bruge data til at effektivisere deres foderforbrug og andre nøgletal på bedrifterne. Samarbejdet spås stort potentiale.

Foto: PR

Det vil i fremtiden blive nemmere for de andelsejerne hos Danish Crown, der køber svinefoder gennem Danish Agro, at få et bedre overblik over både foderforbrug og -effektivitet på deres bedrifter.

Det står klart, efter at de to andelsejede selskaber har indgået et samarbejde om at udveksle værdiskabende data, som skal hjælpe svineproducenterne med at forbedre nøgletal og bæredygtighed.

Det skriver Danish Crown og Danish Agro i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er koblet sammen at IT-selskabet Iqinabox, der står for et system, hvor svineandelsejere, som køber foder via Danish Agro, automatisk får opdateret deres foderforbrug på bedrifterne.

"Landmanden får dels automatiseret en række registreringer og får samtidig et endnu bedre indblik i, hvilken effekt hans indkøbte foder har på produktion og produktivitet," siger markedsdirektør i Danish Agro, Christian Laursen.

Han understreger, at viden og effektivitet er vigtige værdiskabende forudsætninger for den moderne landmand, og at man hos Danish Agro tror fuldt og fast på, at videns- og datadeling er vejen frem.

"Med dette samarbejde får vi mulighed for at give landmanden indsigt i værdifulde data, der giver ham en række fordele. Samtidig vil dette integrerede samarbejde kunne hjælpe os med at styrke vores produktudvikling," fortæller Christian Laursen.

Begejstret for samarbejde

Hos Danish Crown beretter Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice, at mængden af bedrifter med virksomhedens ejet automatiske foderdatasystem er stigende. Men de har indtil nu skulle indtaste al foderdataen manuelt, hvilket de nu slipper for.

"Vi skal fjerne så mange manuelle trin som muligt for vores ejere, så derfor er vi hele tiden på udkig efter muligheder for at automatisere de datastrømme, vi har internt i virksomheden og dem, der kommer udefra," siger Nicolaj Nørgaard og tilføjer:

"Der er samarbejdet med Danish Agro med til at sikre, at vores ejere endnu hurtige og mere præcist vil kunne overvåge deres grises fodereffektivitet, så eventuelle udsving kan fanges tidligt."

Danish Crown-direktøren forventer, at det nye system vil skabe bedre resultater både på den økonomiske, men også grønne bundlinje på de svinebedrifter, der melder sig til datadelingen.

Det er ikke første gang, at Danish Crown indgår et samarbejde med et af de store danske grovvareselskaber om deling af data for svinefoder. Sidste år indgik andelsselskabet et partnerskab med DLG om en lignende løsning, som også er faciliteret af Iqinabox.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch