AgriWatch

Det europæiske svinemarked har stabiliseret sig: Noteringen fastholdes

Næste uges svinenotering vil forblive uændret. Det europæiske marked for svinekød har stabiliseret sig en smule, lyder det fra Danish Crown.

Foto: Finn Frandsen

Efter flere uger med store slag til svinenoteringen kan Danish Crowns andelshavere nu se frem mod en uge uden ændringer.

Danish Crown fastholder således svinenoteringen på 8,9 kr. pr. kg. Den nuværende notering er den laveste siden foråret 2019.

Ifølge Danish Crowns globale salgsdirektør Lars Albertsen er der indfundet en større grad af stabilitet på det europæiske svinemarked, selvom udbuddet stadig er stort.

"Feriesæsonen er nu ved at være slut i det sydlige Europa, og hverdagen vender tilbage. Mange steder betyder det også, at vi nærmer os en dagligdag, der er tæt på det, vi kendte før corona-pandemien, og det er godt for efterspørgslen," siger Lars Albertsen i slagteriets ugentlige markedsberetning.

Markedet for den midterste del af svinet er stabilt, mens der er kommet en god efterspørgsel på kamme, bacon og skinker, som nu afsættes stabilt.

"Om vi nu ser en stabilisering af markedet, vil i høj grad afhænge af antallet af slagtninger i Europa i de kommende uger og måneder. Her er især Spanien den store ubekendte faktor, for vi ved, der slagtes betydeligt mere i Sydeuropa, når temperaturen falder, og grisene vokser hurtigere. Omvendt slagtes der mindre i Tyskland, og det er det samlede udbud, der vil blive afgørende," siger Lars Albertsen.

Der udsættes omkring 125.000 svin til uge 36.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch