AgriWatch

Svinenotering fortsætter med at styrtdykke

På syv uger er Danish Crowns svinenotering faldet med 2 kr. pr. kg. "Der bliver kæmpet om ordrerne," siger salgsdirektør.

Foto: PR Danish Crown

For anden uge i træk sænker Danish Crown betalingen til andelshaverne med 40 øre pr. kg.

Dermed kan producenterne se frem til at få 9,1 kr. pr. kg. i uge 33. Det er det laveste niveau siden foråret 2019.

"Aktiviteten i markedet er som altid lav på det her tidspunkt af året, men situationen forværres af et stigende udbud i Europa. Flere spanske slagterier har mistet muligheden for at eksportere til Kina, så dem møder vi nu i markedet i langt større omfang end for bare et par uger siden. Samtidig er de tyske slagterier langt mere pågående end for bare et par måneder siden, så der bliver kæmpet om ordrerne i øjeblikket," fortæller Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i den ugentlige markedsberetning.

Han fortæller samtidig, at Danish Crown tydeligt mærker, at nogle af konkurrenterne afviger fra normale mønstre og ikke forædler så meget som normalt af frygt for yderligere faldende priser.

"Vi er selv et eksportorienteret slagteri, og når markedet reagerer så voldsomt, som vi har set de sidste to måneder, så koster det på værdien af de varer, som er på lager. Det har også ramt os, men de penge kommer alt andet lige ind igen, når vi får en vending i markedet," siger Lars Albertsen.

Eksporten ud af Europa er stadig præget af en sløv afsætning til Kina, men der er en stabil eksport til Japan og det øvrige Asien.

Sonoteringen reduceres også med 40 øre pr. kg., så der i uge 33 betales 6,9 kr. pr. kg.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch