AgriWatch

Nyt opsving i kreaturnoteringen - Sydeuropa og lande uden for EU trækker læsset

Der er gået feriestemning i markedet for okse- og kalvekød i Danmark, men en stærk eksport til Sydeuropa og lande uden for EU er med til at trække kreaturnoteringen op.

Foto: Martin Lehmann

Danish Crown Beef skruer endnu engang kreaturnoteringerne op i et stille marked. Det skriver selskabet i en markedsberetning.

Alle kategorierne stiger således med 50 øre til trods for, at det danske marked for okse- og kalvekød er gået i ferie-modus. Årsagen skal derfor findes i en fornuftig eksportafsætning.

"Vi er i gang med den danske industriferie, som betyder, at mange danskere er rejst til udlandet eller måske taget i sommerhus i Danmark. Det giver en forventelig mere stille periode på det danske marked, hvor der grundet covid-19 også er færre turister end normalt," siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det er ifølge Danish Crown landene i Sydeuropa, som trækker priserne op, mens der også er en stærk afsætning uden for EU.

"Vi har bredt set en fin afsætning til alle vores eksportmarkeder, som er med til at hive markedet op lige nu. Det er dog ikke forventningen, at det fortsætter med at stige de kommende uger. I stedet forventer vi, at markederne bliver normaliseret i takt med, at sommerferieperioden lakker mod enden," siger salgsdirektøren.

Med den nye stigning er prisen for handyr oppe med 1,1 kr. pr. kg og hundyr med 1,3 kr. pr. kg siden starten af måneden.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch