AgriWatch

Europæisk marked giver kreaturnotering stort opsving

En stor efterspørgsel på det europæiske marked får Danish Crown Beef til at hæve kreaturnoteringen yderligere for den kommende uge.

Foto: Joachim Adrian

Der er fart på det europæiske marked for okse- og kalvekød, og det giver positivt udslag på andelshavernes kød.

Danish Crown Beef hæver således noteringen med 50 øre i alle kategorier. Det skriver andelsselskabet i sit markedsnyt.

"Det går så hurtigt lige nu, at vi oplever flere kunder i detailhandlen på eksportmarkederne, der trækker sig for lige at se tiden an. Omvendt er der en god efterspørgsel fra de store ferielande," siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef, i meddelelsen.

Omvendt falder salget på det danske marked, hvor detailhandlen mister aktivitet. Dog kompenserer et øget salg til foodservicesektoren for faldet.

"Der er fuld fart på leverancerne til cafeerne, men genåbningen er kommet for sent til, at vi har den normale aktivitet på konferencecentre og familiefester, og derfor er efterspørgslen på eksempelvis kalvekød ikke helt, hvor vi gerne ville være. Det går dog den rigtige vej, så hen over sommeren har vi en tro på, at markedet normaliserer sig," siger Henning Sønnichsen.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch