AgriWatch

Norsk mejeri har fået gennembrud på sydkoreansk marked

Tine har allerede nået sin ambition for 2021 om solgte oste til Sydkorea i april. I fremtiden skal flere norske oste ramme det asiatiske marked

Foto: PR / Tine / Katrine Lunke

Der er kommet fart på Tines eksport af myseoste til Sydkorea.

Det norske mejeris eksport til Sydkorea startede i 2020, hvor der blev solgt 18 ton myseost til landet. I 2021 var ambitionen at eksportere 28 ton, men målet er allerede blevet indfriet i april. Det skriver Dagens Næringsliv, som Mælkeritidende har citeret.

"Vi ser, at coronasituationen har medført, at forbrugerne ønsker mad med lang historik, og Norge er samtidigt et land med høj tillid, når det gælder fødevarer," siger Olav Håland, kommunikationsrådgiver i Tine, til det norske medie.

Det er en importaftale mellem Tine og Sydkorea på specialoste, der har kickstartet eksporten. Mejeriet har et samarbejde med selskabet Seoul Dairy Coop, der leverer til hele Sydkorea.

Der ventes at komme flere Tine-produkter til det sydkoreanske marked, og ifølge mejerichef i Skjåk, Frode Aurmo, bliver udfordringen at følge med, når det kommer til produktionen og kapaciteten.

Mere fra AgriWatch

Tysk svinepris runder vigtig værdi

2 euro per kilo. Svinenoteringen i Tyskland springer op som følge af det lave antal slagteklare grise. Detailsalget er dog langt fra let, bemærker analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch