AgriWatch

Avler af chinchilla vil udvide trods usikkerhed om afsætning

Selvom der er usikkerhed om fremtidens afsætning hos Kopenhagen Fur, vil landets største chinchillaavler udvide sin produktion.

Foto: Itsuo Inouye/AP/Ritzau Scanpix

Trods coronavirus blandt danske mink og stor usikkerhed for afsætningsvirksomhedens Kopenhagen Fur har landets største Chinchillaavler mod på mere.

Virksomheden Ejlskov Chinchilla mellem Skjern og Videbæk har en besætning på 1600 avlshunner, som ejerne vil udvide med 600 flere dyr.

Det skriver Avisen Danmark.

"Branchen er ikke i fare, men der er uvished om vores afsætningssted. Vi ved ingenting, men vi tror på, at det hele løser sig hen ad vejen. Jeg sover ikke dårligt om natten," siger Mai Ejlskov, der ejer bedriften med sin mand, til avisen.

Afsætning af skind fra pelsdyret sker gennem Kopenhagen Fur. Men som følge af nedlukningen af den danske minkbranche har Kopenhagen Fur meldt ud, at selskabet er i færd med en nedlukning, der vil ske inden for to til tre år.

Danske chinchillabedrifter avler hvert år titusindevis af chinchillaskind, som sælges hos Kopenhagen Fur. Pelsene sælges til modemarkeder i Europa. Mellemøsten og i stigende grad Asien, hvor særligt Sydkorea, Japan og Kina er fremtrædende markeder.

Chinchilla-farmer med stille start er gældfri  

Mindst 310 ansatte på minkpelserier er testet positive for corona

Kopenhagen Fur kan blive kinesisk 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch