AgriWatch

Arlas folkevalgte skal tage stilling til LDM-spørgsmål i februar

Først 24. februar skal repræsentantskabet i Arla tage stilling til, om LDM og fem andelshavere skal have de dokumenter, som de har forsøgt at få indsigt i igennem længere tid.

Foto: LDM / PR

Arla er nu kommet på banen med et svar på, hvornår virksomheden vil tage stilling til, om fem andelshavere og LDM skal have indsigt i dokumenter, som de længe har ønsket sig.

Det skriver Landbrugsavisen, der melder, at det behandles på et repræsentantskabsmøde 24. februar.

"Arla har et repræsentativt demokrati, hvor medlemmerne af repræsentantskabet varetager ejernes interesser. Derfor skal spørgsmålene netop behandles i Repræsentantskabet, og bestyrelsen har derfor besluttet at sætte sagen på dagsordenen til Arlas kommende ordinære repræsentantskabsmøde den 24. februar 2021. Dette er også meddelt Arlas ejere på Arla Farmers," skriver Senior advokat Martin M. Thillemann fra Arlas juridiske afdeling til Landbrugsavisen.

Fem ejervalgte medlemmer i mejeriselskabet har tidligere sendt en anmodning om såkaldt isoleret bevisoptagelse af sted mod Arla Foods.

Det skal give andelshaverne adgang til en række informationer, de i over et år har bedt om fra Arla.

LDM havde givet Arla en deadline til nytår om at svare på de spørgsmål, som organisationen og de ejervalgte manglede svar på.

Arla-kritikere vil have andelshavere til at svare på spørgeskema

Mælkeproducent frygter konsekvenser ved brexit

LDM afviser igen Arla: "Vi har ikke fået svar på spørgsmål" 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch