AgriWatch

DLG skyder trecifret millionbeløb i danske fabrikker

To af DLGs fabrikker skal moderniseres over de kommende to år. Det koster landbrugsselskabet et stort millionbeløb.

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

DLG har åbnet den helt store pengepung før jul.

Landets største grovvareselskab bruger et trecifret millionbeløb på den danske grovvareforretning.

Over de kommende to år vil grovvareselskabet modernisere to af sine fabrikker i henholdsvis Vrå og Skave i Nord- og Vestjylland.

De nye investeringer kommer, efter at DLG de seneste år har kastet omkring 500 mio. kr. i flere projekter herhjemme.

"Det danske hjemmemarked er vigtigt for os, og det er højt på vores dagsorden fortsat at udvikle og investere i vores danske grovvareforretning. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan gå i gang med at modernisere to af vores strategisk vigtige fabrikker, fordi vi derigennem øger lønsomheden og bæredygtigheden i produktionen," siger driftsdirektør i DLG, Niels Søren Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Den økologiske fabrik i Skave udvides med en række nye siloer til råvarer, så de nuværende kan anvendes til korn. Samtidig etableres en ny kornhal samt et tørreri og en toaster, ligesom de interne transportveje forbedres.

Udvidelsen gør det desuden muligt at anvende flere forskellige proteinråvarer i produktionen af økologisk foder, og der kan dermed i endnu højere grad fokuseres på lokalt producerede råvarer.

I Vrå vil fabrikken, hvor der produceres svinefoder, blive moderniseret med nye siloer, en ny kornhal, et nyt påslag og forbedrede interne transportveje. Udvidelsen øger DLG’s kornkapacitet i Vendsyssel og reducerer samtidig transporten af korn til fabrikken.

"I vores arbejde med de to projekter har vi haft fokus på at forbedre ikke blot kvaliteten i produktionen, men også sikkerheden på fabrikkerne. Samtidig kan vi med den øgede kornkapacitet i både Skave og Vrå mindske transporten af korn mellem vores lokationer, hvilket er godt for miljøet," siger Bøje Kjær, vicekoncerndirektør med ansvar for DLG Supply i meddelelsen.

Arbejdet med at modernisere de to fabrikker forventes påbegyndt i 2021 og vil blive færdiggjort i 2022.

Ud over moderniseringen af de to fabrikker har DLG også investeret i ny logistikcenter i Taulov, kornterminal ved Vordingborg, flytning af hovedsæde til Fredericia og ny vitamin- og mineralfabrik i Brædstrup.

Danish Crown og DLG går sammen om datadeling til svineproducenter

Grovvareselskaber vil have økologer til at dyrke flere proteinafgrøder

DLG-ansat fik konstateret coronavirus: 50 kolleger blev lyntestet 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch