AgriWatch

Større fyringsrunde venter hos Kopenhagen Fur

Som konsekvens af regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark, står 300 timelønnede medarbejdere til at miste sit arbejde i Kopenhagen Fur.

Foto: Simon Fals/Politiken/Ritzau Scanpix

Flere hundrede ansatte hos Kopenhagen Fur skal til at se sig om efter nyt arbejde.

Andelsselskabet skal således opsige over 300 timelønnede medarbejdere som følge af regeringens beslutning om, at samtlige danske mink skal aflives, skriver Fagbladet 3F.

"Kollegerne er selvfølgelig dybt rystede. Vi har flere, der har været her i 40 år, og nu mister deres job. Det er så trist. Meget meget trist," siger Per Andersen, fællestillidsmand hos Kopenhagen Fur, til mediet.

På arbejdspladsen i Glostrup bliver skind sorteret, kvalitetstjekket og solgt videre til udlandet.

Hos den lokale 3F-afdeling gør man klar til at hjælpe de snarligt ledige videre på arbejdsmarkedet, hvad angår uddannelse og jobsøgning.

Mere fra AgriWatch

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch