AgriWatch

Danish Crown sænker kreaturnoteringen

Flere kategorier sænkes i Danish Crown Beefs kreaturnotering. Coronakrisens restriktioner får igen konsekvenser for salget af oksekød.

Foto: Martin Lehmann

Efter længere tids dvale rører kreaturnoteringen på sig igen, men ikke til producenternes fordel.

Danish Crown Beef nedjusterer nemlig noteringen for danske kalve, ungtyre samt kvier under 16 måneder med 30 øre.

Prisen for tyre, køer, stude og kvier over 16 måneder falder ligeledes med 20 øre.

Reduceringen skyldes skærpede restriktioner i Sydeuropa som følge af coronakrisen. Derfor er eksporten fra Danmark på lavt blus.

"Italien er gået i de facto-lockdown, hvor alle restauranter lukker klokken 18, og forsamlingsforbuddet er på fire personer. Situationen er næsten den samme i Spanien, hvor de dog ikke går helt så hårdt til værks. Det gør, at de rygge, der normalt bliver solgt til distributører i Sydeuropa, ikke sælges i samme omfang," siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef, og fortsætter:

"Samtidig er nogle af vores kunder i forædlingsindustrien påvirket af, at deres medarbejdere bliver smittede, og det gør, at de ikke køber varer ind i samme omfang."

Der er blevet udsat dyr til uge 44, der svarer til én slagtedag.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch